Wat is er nieuw op RAIO?


Radioloog in Opleiding start beta-test

Ruim vijf jaar geleden kwam de eerste website van Radioloog in Opleiding online. Het was een 'labour of love', maar vooral ook een poging om de voorbereiding voor de voortgangstoets Radiologie de 21e eeuw in te brengen. Maar na de site in 2010 nog geschikt te hebben gemaakt voor gebruik tijdens onderwijssessies middels het toevoegen van de Vraag-Antwoord-Vraag-Antwoord (V-A-V-A) en Vraag-Vraag-Vraag-Antwoord (V-V-V-A) weergaven van toetsen, kwam de verdere ontwikkeling volledig stil te liggen. Desondanks nam het gebruik gestaag toe en anno 2015 weten AIOS Radiologie de site nog steeds te vinden.

Over de afgelopen 5 jaar is er echter veel veranderd, zoals bijvoorbeeld de manier waarop we websites benaderen. Was dit eind 2009 nog hoofdzakelijk via een desktop of laptop computer, vandaag de dag is dat steeds vaker een tablet of smartphone. In maart 2015 is daarom besloten Radioloog in Opleiding geheel opnieuw op te zetten en geschikt te maken voor gebruik op mobiele devices. Daarnaast is de functionaliteit van Radioloog in Opleiding fiks uitgebreid met moderne analytics en een persoonlijk kennisprofiel. Ook de ondersteuning voor opleiders zal verder worden uitgebreid.

Over de laatste 18 maanden hebben bijna 100 gebruikers één of meerdere malen ingelogd op www.radiolooginopleiding.nl. Deze gebruikers zijn allemaal uitgenodigd om testgebruiker te worden van de nieuwe site die te vinden is op radioloogio.nl.

Tijdens de testfase willen we testen of de functionaliteit naar behoren werkt en kijken of de servercapaciteit volstaat. Daarnaast kan met behulp van de gezamenlijk gegenereerde toets-data nieuwe analytics en aan het individuele kennisprofiel gerelateerde functionaliteit worden ontwikkeld en getest.

Tegen het einde van de testfase zullen we ieder van de testgebruikers vragen een korte, online enquete in te vullen. Deze enquete is enerzijds bedoeld om inzicht te krijgen in hun ervaringen tijdens de testfase en anderzijds om een aantal ideeën met betrekking tot de doorontwikkeling van Radioloog in Opleiding te toetsen.

De basis voor Radioloog in Opleiding wordt gevormd door de database met voortgangstoetsen en het bijbehorende beeldmateriaal. Op dit moment omvat deze alle toetsen van 2003 t/m voorjaar 2010. We zouden de database graag aanvullen met de nog ontbrekende voortgangstoetsen tot aan het moment waarop de voortgangstoets digitaal werd (2013?). Testgebruikers die ons hierbij willen helpen kunnen contact met ons opnemen via beta@radiolooginopleiding.nl. Er staat hen een mooie beloning te wachten.

P.s. Mocht een collega ook willen deelnemen aan de beta-test maar heeft hij of zij geen mail ontvangen, dan kunnen zij zich aanmelden door even een mailtje te sturen naar beta@radiolooginopleiding.nl